top of page
IMG_20201125_224226.jpg

Om mig, mit fag, og min filosofi

Nirit Doster

Certificeret behandler i TKM

(traditionel kinesisk medicin)

Når jeg giver en behandling, er jeg i mit rette element.

Jeg har altid følt behov for at hjælpe mennesker med deres udfordringer, og da jeg i  2008 begyndte at studere og praktisere TKM fandt jeg min vej.

TKM er ikke medicin som vi kender det i vestlig forstand. Det er hovedsageligt akupunktur.

Jeg er uddannet i traditionel kinesisk medicin ved Tmurot School of Chinese Medicine i Tel Aviv, hvor jeg fra 2008 til 2016 har studeret shiatsu, tuina, akupunktur, kopping, og moksibation, for at opnå min certificering i TKM. I alt har jeg haft mere end 3000 undervisningstimer på Tmurot.

Efter endt uddannelse har jeg efteruddannet mig på to forløb af 8 måneder (i 2016 og 2018), for at være opdateret og for at specialisere mig yderligere.

 

Siden 2010 har jeg givet behandlinger, både i egen klinik, samt i adskillige offentlige og private ansættelser. Ud over at arbejde som terapeut har jeg desuden arbejdet på Tmurot School of Chinese Medicine som assisterende underviser i seks år. I Danmark underviser jeg i shiatsu ved Santosinstitute i Svendborg.

   

Den første behandling hos mig er længere end normalt, afsæt omkring 90 minutter. Vi skal møde hinanden i tillid. Vi skal have tid til spørgsmål og samtale, så jeg kan forstå din udfordring og din livsstil. For at stille en grundig diagnose undersøger jeg også din mave, din tunge, din puls, samt dufte og lyde.

Jeg arbejder hovedsageligt med 5 teknikker; akupunktur, shiatsu, tuina, kopping og moksa. Alt sammen fysisk arbejde med kroppen. Til hver behandling afgør jeg hvilke teknikker der er nødvendige. En behandling består ofte af flere metoder, og varer som regel en time. Du har tøj på under behandlingen.

Gennem behandlingsforløbet lærer du om dig selv, dine vaner og mønstre, og hvordan det påvirker din sundhed. Udover den helbredende massage og akupunktur, får du altså mulighed for også selv at balancere dit liv.

 

TKM kan f.eks. hjælpe mod forskellige ortopædiske og gynækologiske problemer, udfordringer med fordøjelsessystemet, hovedpine/migræne, allergi, angst, og meget meget mere.

Gamle kroniske lidelser kræver normalt et længere behandlingsforløb end nye problemer.

Jeg inviterer dig til at komme, så vi sammen kan forbedre din livskvalitet. Jeg flyttede til Danmark i 2020, så jeg lærer stadig dansk. Derfor vil vi nok blande engelsk og dansk indtil mit danske er flydende.  

 

 

Hvad er Traditionel Kinesisk Medicin?

For mig er TKM en uendelig rejse. Jeg lærer mere af hvert eneste patientforløb, og samtidig efteruddanner jeg mig løbende. Jeg tager online kurser og seminarer, og jeg har arbejdet frivilligt hos de bedste læremestre for at se, høre, spørge ind og lære af dem.

TKM er en 6000 år gammel tradition, hvor specielle punkter på kroppen igennem tiderne er blevet kortlagt af kinesiske behandlere i kliniske forsøg. Disse punkter aktiveres blandt andet af akupunkturnålene, af forskellige massageformer, og af varme, for at påvirke og regulere vores Qi-energi og derved genskabe balance og helbrede helt ned på celle- og vævsniveau. Et holistisk menneskesyn tillader TKM at analysere de underlæggende dynamikker, som har ført til at et fysisk eller psykisk problem udviklede sig. Med denne forståelse kan vi behandle roden og skabe systematisk sundhed i længden, samtidig med at vi løser det aktuelle problem.

image1_edited.jpg
bottom of page