top of page

Moksa og TDP

Moksa er en fast del af TKM, som tilfører kroppen energi. Teknikken menes at være over 5000 år gammel, og er raffineret meget gennem tiderne, og er meget brugt og anerkendt i østen. Der findes traditioner som udelukkende bruger moksibation. Medicinske planter som Bynke og andre malurt, bliver rullet sammen og brugt til at varme akupunkturpunkter, akupunkturnåle, og områder på kroppen. Varmens opnås ved at brænde planterne i nærheden af huden, og forstærker punktets effekt.

 

Moksa kan styrke immunforsvaret og stimuleres blodcirkulationen og vores Qi-energi. Varmestrålingen, hvis bølgelængde ligger i det infrarøde spektrum, kan afhjælpe for meget varme, feber og inflammation, og for meget kulde, træthed, og fugt i kroppen. Moksa kan være særdeles effektiv imod fx stagnationer, gigt og muskelsmerter.

Moksa kan enten bruges som små ruller der sættes for enden af akupunkturnålen, eller som en håndholdt, cigar lignende rulle føres over og omkring punktet i passende afstande. Moksa kan endda brændes direkte på punktet i meget små stykker på størrelse med riskorn.

 

I moderne tider har videnskabsmænd udviklet TDP lampen. TDP står på kinesisk for Teding Diancibo Pu, hvilket kan oversættes til 'specifikt elektromagnetisk spektrum'. Lampen sender elektromagnetiske ultrarøde bølger og varmer kroppen ligesom moksa, med mange af de samme fordele men uden eventuelle gener fra røg. Lampen er belagt med 33 forskellige mineraler og ved opvarmning af huden beriges og stimuleres kroppen af mineralerne. Det kan fremme cellernes vækst og genopbygning, stabilisere stofskiftet, og lindre betændelse.

bottom of page