top of page

Kopping

Kopping er en meget effektiv behandling til at frigøre og udskille affaldsstoffer fra kroppen. Metoden er en af de gamle klassiske behandlingsformer indenfor traditionel kinesisk medicin. I stedet for nåle, placeres specielle vakuum kopper rundt på kroppens akupunkturpunkter. Jeg laver undertryk i hver enkel kop, så den suger sig fast til huden hvor jeg lader den sidde under behandlingen. Det gør ikke ondt, men det efterlader runde sugemærker i et par dage.

Kopping bruger jeg meget hvis du kommer med kraftige og akutte muskelsmerter, som vi skal løsne op hurtigt. Typisk kan det være ryg og læn, eller hold i nakken, hvor en muskel har sat sig og giver smerter, nogle gange så kraftige at man kan være på grænsen til ikke at kunne bevæge sig af bare smerte. Kopping øger blodcirkulationen i området med det samme, fjerner affaldsstoffer, og genskaber mobiliteten.

 

Muskelsammentrækning kan skyldes nedkøling af musklen. Her i norden kan det derfor ofte forekomme om vinteren, efter pludselig påvirkning af vind eller kulde, men det kan også overraske om sommeren. Den kolde vind penetrerer det beskyttende lag på kroppen, det yderste muskulære lag, og for at beskytte sig trækker kroppen laget sammen for at nedsætte hastigheden af nedkølingen, så det ikke skal blive patogene (sygdomsfremkaldende) dybere inde i kroppen.   

Derfor kan en muskelsammentrækning også være første tegn på fx en forkølelse, og hvis vi fanger det i opløbet, kan vi lykkes med at forhindre en egentlig sygdom.

bottom of page